O unitate de salvatori și pompieri a fost inaugurată azi la Cimișlia. Remiza a fost deschisă după ce a fost construită din temelie pe un teren din oraș, cu suportul financiar al Statelor Unite ale Americii. 

Foto: SPCSE

În unitatea de salvatori și pompieri edificată în Cimișlia urmează să activeze 21 de angajați, care vor interveni pentru lichidarea riscurilor în 38 de localități din zonă. Astfel, de serviciile calificate ale angajaților Serviciului Situații Excepționale vor avea parte 62 mii de oameni din localitățile raionului Cimișlia. 

Angajații serviciului vor beneficia de condiții la standarde europene, iar activitatea acestora va organizată în birouri moderne și boxe spațioase. 

La inaugurarea unității de pompieri și salvatori a participat și premierul Pavel Filip; ambasadorul SUA în Republica Moldova, James. D. Pettit; ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, general-maior, Mihail Harabagiu.

În urma acordului de colaborare între Republica Moldova și SUA, de reconstrucții ale mai multor subdiviziuni ale SPCSE au beneficiat și raioanele Basarabeasca, Comrat, Edineț, Soroca și Bălți, iar datorită aportului adus de poporul american, urmează să fie renovate unități de salvatori și pompieri în raioanele Taraclia și Cahul. 

Conform costurilor estimate, valoarea proiect este de 530 mii dolari americani.